Een puppy nemen: een grote verantwoordelijkheid

7 februari 2019

Een puppy is niet alleen heel leuk, het is ook een flinke verantwoordelijkheid die je op je neemt. Wanneer de pup bij jou in huis komt ben jij degene die de zorg voor het nieuwe huisdier op zich moet nemen. Jij moet ervoor zorgen dat de pup een aangenaam huisdier wordt dat zich goed gedraagt en goed naar jou luistert. Veel mensen denken te makkelijk over de opvoeding en nemen het niet al te serieus. Een goede hondenschool is dus zeker een aanrader. Toch is het ontzettend belangrijk om hier tijd en aandacht in te steken. Zo kun je met een online puppycursus zelf aan de slag gaan en je puppy opvoeden!

Wanneer mag een puppy uit het nest?

Een puppy is vaak 10 weken na de geboorte klaar om het nest te verlaten. Dit is echter afhankelijk van de hond zelf, want in sommige gevallen kan het eerder of is juist later goed aan te raden. Wanneer je een puppy op het verkeerde moment in huis neemt kan dit vervelende gevolgen hebben. Een pup voor zes weken weghalen bij de moederhond heeft  een negatief effect op de psychische ontwikkeling en gezondheid van een pup. Maar ook tussen 7 en 8 weken is vaak nog te vroeg. Ook van de moederhond krijgt een pup veel mee en wanneer je de pup te vroeg weghaalt kan dit gevolgen hebben.

Een puppy in huis

Vanaf het moment dat je een puppy in huis neemt is het belangrijk om te beginnen met de opvoeding. Wanneer je dit consequent en op een goede manier doet, zal dit zeker zijn vruchten afwerpen. Als baas kun je direct veel eisen stellen aan je pup door allerlei commando’s te geven en bepaald gedrag te corrigeren. Het is dan ook voor een pup erg wennen en het is dan ook belangrijk om het rustig maar duidelijk aan te pakken. Je begint direct met de zindelijkheidstraining en ook de benchtraining kan al erg belangrijk zijn. Hier kan een puppy rustmomenten pakken en is dus totaal niet zielig, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.

Het gemak van een online puppycursus

Je puppy is dus vanaf het eerste moment jouw verantwoordelijkheid en dit moet je dan ook erg serieus nemen. Kies bijvoorbeeld voor een goede puppytraining en ga niet op goed geluk zelf aan de slag. Zo kun je met een online puppycursus op een goede manier leren hoe je een puppy opvoedt. Je krijgt video’s, bruikbare tips en handige stappenplannen om zo bepaald goed gedrag aan te leren. Daarnaast krijg je tips van experts en ben je niet afhankelijk van een hondenschool met een vaste datum en tijd waarop je de trainingen moet volgen.

Bespaar geld met je training

Ontdek wat jij zelf prettig vindt en bespaar ook nog eens veel geld met het aanschaffen van een online puppycursus. Je hebt voor altijd toegang tot de cursus op al je apparaten en je kunt voor begeleiding van een hondenexpert kiezen. Met een online puppycursus ben je verzekerd van duidelijke modules die ontwikkeld zijn door professionals.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.