Wat kost een uitvaart eigenlijk?

29 maart 2021

De kosten voor een gemiddelde uitvaart liggen voor een begrafenis tussen de acht- en elfduizend euro. Een crematie kost gemiddeld tussen de zes- en negenduizend euro. Basiskosten voor de begrafenisondernemer worden opgebouwd uit kosten gemaakt voor:

–       Ophalen van de overledene en brengen naar het rouwcentrum,

–       De laatste verzorging na het opbaren,

–       De persoonlijke wensen voor de kist,

–       Het aantal rouwkaarten of eventueel een advertentie in de krant,

–       Vervoer van rouwcentrum naar kerk of aula voor dienst en eventuele vervolg auto’s

–       Een kerkdienst of bijeenkomst in een centrum

–       Begraven of cremeren

–       Grafsteen of urn

–       Bijeenkomst na begrafenis

Hoe meer wensen jij of je nabestaanden hebben voor jouw uitvaart hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

 

Wat kost een Monuta uitvaartverzekering?

Wanneer je een Monuta uitvaartverzekering afsluit ga je daarvoor een maandelijkse premie betalen. De hoogte van die maandelijkse premie is afhankelijk van de leeftijd waarop de uitvaartverzekering wordt afgesloten. Tot je 18e jaar ben je bij Monuta gratis meeverzekerd op de polis van je ouders. Daarna kun je al een eigen polis afsluiten voor zo’n acht euro per maand. Dus voor nog geen honderd euro per jaar ben jij goed verzekerd tegen (de meeste) kosten die worden gemaakt voor jouw uitvaart. Door een uitvaartverzekering af te sluiten voorkom je dat nabestaanden veel geld moeten betalen wanneer jij komt te overlijden. Zelfs als je spaargeld op de bank hebt staan voor jouw uitvaart. Bij een overlijden is de bank namelijk verplicht alle rekeningen te sluiten. Zo kunnen jouw nabestaanden niet direct bij jouw gespaarde geld komen en moeten ze alsnog eerst veel geld voorschieten. Geen ideale situatie!

 

Wat is het voordeel van een uitvaartverzekering bij Monuta?

Zoals hiervoor duidelijk is geworden kunnen de kosten voor een uitvaart aardig oplopen. Zelfs met eigen spaargeld is dat geen garantie dat de kosten gelijk betaald kunnen worden. Een uitvaartverzekering dekt de basis kosten voor een uitvaart. Daarnaast wordt ook nog een bedrag uitgekeerd voor kosten die niet door de basis-uitvaartverzekering worden betaald. Dit bedrag kan vrij worden besteed aan kosten die worden gemaakt tijdens de uitvaart. Denk hierbij aan rouwbloemen of een koffietafel. Door een Monuta uitvaartverzekering af te sluiten voorkom je dat jouw nabestaanden veel geld moeten betalen. Wel zo’n veilige gedachte. Wil je toch liever sparen in plaats van verzekeren, dan biedt Monuta het Uitvaartfonds aan. Daar kun je een eenmalig bedrag storten maar het is ook mogelijk om per jaar of per maand een bedrag in te leggen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.