Waarom je profijt kunt hebben van een WBSO-subsidie

11 oktober 2021

Wat is de WBSO

De WBSO is de afkorting van Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk en wordt ook wel de S&O-subsidie genoemd. Het is dé fiscale stimuleringsregeling en daarmee dé subsidie voor innovatie in Nederland. Wat voor bedrijf u dus ook heeft, als innovatie te pas komt, dan is er een grote kans dat u profijt kunt hebben van de WBSO-subsidie. De WBSO heeft nadrukkelijk betrekking op productontwikkeling en innovatie. Deze subsidie dient als vermindering van de afdracht op uw loonheffing of premie volksverzekeringen. Het fiscale voordeel kan zeer ruim zijn en zo is deze in 2021 25% hoger dan voorgaande jaren.

 

WBSO-subsidie aanvragen in 2021

Groei optimaal door optimaal te profiteren van de WBSO-subsidie. Hoe doe je dit en wie kan er WBSO-subsidie aanvragen? Ongeacht hoeveel uren er aan R&D besteed worden, elke ondernemer (ook vennoten en zzp’ers) die in Nederland belastingplichtig is, kan de subsidie aanvragen. Er zijn twee projecten die het WBSO ondersteunt. Namelijk het ontwikkelingstraject en het technisch-wetenschappelijk onderzoek. Hierbij gaat het om het ontwikkelen en/of onderzoeken van nieuwe technieken, nieuwe producten of nieuwe onderdelen van producten voor het eigen bedrijf. Voor het aanvragen van een WBSO-subsidie is het van belang dat u zich verdiept in de belangrijke data om dit tijdig te kunnen doen.

 

Het behalen van succes bij de aanvraag van WBSO

Om succes te behalen met je WBSO-subsidie aanvraag is het van belang om op verschillende dingen te letten. Zo heb je meer kans op succes wanneer je een goede projectomschrijving hebt. De kwaliteit van je projectomschrijving kan bepalend zijn en hoe duidelijker je dus verwoord in welke technologiethema’s jouw bedrijf komende jaren moet investeren, hoe meer begrip je zult krijgen van de ambtenaren van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland, die jouw aanvraag beoordelen. Daarnaast is de functionele analyse van jouw medewerkersbestand in uw aanvraag ook van belang. Hoe duidelijker deze omschrijving, hoe duidelijker het is hoeveel van hun tijd als WBSO-uren bestempeld kunnen worden.

De weg naar succes is dus het duidelijk verwoorden. Laat de ambtenaren die jouw aanvraag beoordelen niet met vragen zitten en beantwoordt ze dus bij voorbaat al.

Bron: https://www.leap.nl/

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.