Online een mondkapje bestellen: gebruik dit handige stappenplan

21 september 2020

Een mondkapje bestellen; je komt er niet onderuit. Elke keer dat je de bus instapt, de metro pakt of het perron oploopt, heb je een mondkapje nodig. Reizen in het openbaar vervoer kan in Nederland namelijk niet zonder. Dat is één van de maatregelen die door de overheid is opgelegd om verspreiding van het coronavirus lastiger te maken en de situatie onder controle te krijgen. Een mondkapje bestellen doe je niet zomaar.  Dit onderstaande stappenplan komt dan vast goed van pas.

 

Stap 1: welk soort mondkapje ga je bestellen?

Het aanbod online is groot, dus het is makkelijker als je van tevoren bepaalt welk soort mondkapje je bestellen wilt. Allereerst is het belangrijk dat je alleen naar niet-medische mondkapjes kijkt, zodat er altijd voldoende medische kapjes op voorraad zijn voor mensen die dagelijks met patiënten werken. Vervolgens heb je de keuze tussen stoffen- en wegwerp mondkapjes.

  • Stoffen mondkapjes: een stoffen mondkapje bestellen doe je om twee redenen. Ten eerste zijn deze beter voor het milieu, omdat je ze opnieuw kunt opdoen als je ze wast na gebruik. Ten tweede omdat ze je geld besparen als je veel met het openbaar vervoer reist.
  • Wegwerp mondkapjes: dit type mondkapje is bedoeld voor eenmalig gebruik. Je gooit hem weg als je reis er op zit. Dat is op de lange termijn duurder en ook minder goed voor het milieu. Reis je niet vaak met het openbaar vervoer, dan koop je een pakje wegwerp mondkapjes om een voorraadje te hebben.

 

Stap 2: heb je eisen aan je mondkapje?

Vervolgens vraag je je af welke eisen je hebt voor je mondkapje. Vooral online is er namelijk veel mogelijk. Je kunt een mondkapje bestellen in elke kleur, met een bepaald patroon of met een afbeelding. Verder heb je de keuze uit twee-laags- en drie-laags mondkapjes, kun je kiezen voor een extra filter en zijn er kapjes te krijgen in verschillende afmetingen en vormen. Denk hier ook goed over na, want het werkt in je voordeel. Ben je allergisch, bijvoorbeeld, dan is dit de kans om dat met je mondkapje ook direct beter te maken.

 

Stap 3: welke verkoper kies je?

Nu moet je iemand gaan zoeken waarbij je het mondkapje kunt bestellen dat je zoekt. Er zijn veel mensen die geld proberen te verdienen met deze situatie, dus de kwaliteit van mondkapjes die online te koop aangeboden worden laat nogal eens te wensen over. Kies de verkoper daarom zorgvuldig uit.

  1. Lees recensies door en bekijk beoordelingen.
  2. De productspecificaties vertellen je ook veel over de kwaliteit van het mondkapje dat je gaat bestellen en dan kijk je voornamelijk naar het materiaal en de afmetingen.
  3. Vergeet niet ook de retourvoorwaarden door te nemen. Ben je dan niet tevreden, dan weet je dat je je geld terugkrijgt.

Kies voor een Nederlandse verkoper als je zeker wilt zijn dat het mondkapje voldoet aan de regels die in ons land gelden.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.