De adapter van mijn laptop piept! Wat nu?

4 juli 2017

Maakt de adapter van je laptop een piepend geluid? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Dat de adapter van je laptop een beetje piept, is heel normaal. Maar dat piepgeluid moet wel zo zacht zijn, dat het je nauwelijks opvalt. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je te maken hebt met een piepende adapter en geven we je verschillende oplossingen. Durf je het niet goed aan dit probleem zelf aan te pakken? Stap dan een computer reparatie bedrijf binnen. Het team van experts komt dit defect vaker tegen en weet precies hoe het moet handelen.

De adapter van mijn laptop piept zachtjes, maar werkt goed

Houd je de adapter tegen je oor, hoor je dan een zachte piep, maar functioneert de adapter verder nog prima? Dan is er eigenlijk niets aan de hand. De zachte piep wordt veroorzaakt door een gelijkrichter in de adapter die in een hoge frequentie de wisselspanning uit het stopcontact omzet naar gelijkspanning. Omdat die omzetting op een hoge frequentie gebeurt, wordt er een bepaald geluid geproduceerd. Dat is de piep die je hoort. Je hoeft hier niets aan te doen. De adapter werkt goed en als de piep niet harder wordt, hoef je je verder niet druk te maken.

De adapter van mijn laptop piept hard en valt soms uit

Is de piep vanuit de adapter van je laptop van een afstand te horen en valt hij soms ook nog uit? Dan moet deze vervangen worden. De piep wordt harder naarmate de adapter meer slijt. Ook schiet de adapter dan in de beveiliging, omdat hij overbelast wordt. Hierdoor valt hij regelmatig uit. Is dat bij jouw laptop het geval? Dan zijn de verschillende onderdelen van de adapter zo ver versleten, dat je hem het best kunt laten vervangen.

De adapter van mijn laptop werkt niet meer

Piept de adapter van je laptop hard en doet hij niets meer? Dan is deze waarschijnlijk ook helemaal defect. De harde piep die je hoort, wordt veroorzaakt door versleten onderdelen aan de binnenkant. Om hier zeker van te zijn kun je de adapter ook zelf testen.

Hoe de adapter van je laptop testen?

Bijna alle laptops zijn voorzien van een led-lampje dat aangaat als de accu van de laptop wordt opgeladen en de adapter dus is aangesloten. Als het led-lampje niet aangeeft dat de adapter is aangesloten, kan dat erop duiden dat de adapter defect is en je dus een nieuwe moet kopen. Wil je er zeker van zijn dat de adapter van je laptop ook echt defect is? Gebruik dan een soortgelijke adapter van een vriend(in) of collega en kijk of je laptop het dan doet.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.