Wat houd cloud hosting precies in?

23 juni 2017

Voordat ik precies kan uitleggen wat cloud hosting precies is, ga ik eerst de begrippen rondom dit begrip uitleggen. Als eerste is hosting het beheren van servers en andere gedigitaliseerde dingen. Dus als je het letterlijk vertaald is het wolk beheren. Dit begrip is zo ontstaan omdat je eigenlijk bestanden op een plek waar je wel bij kan, maar wat niet direct op je computer staat. Eigenlijk zweeft het dus ergens rond. Als je echt aan cloud hosting wilt doen moet je een VPS server gaan huren.

Wat is een vps server nou precies?

Een vps server is een server waarvan je geheugen huurt. Je kunt hier zelf bepalen hoeveel je wilt huren en wat je hier voor over hebt. Deze vps server (virtual private server) is afhankelijk van een grote fysieke server, maar toch staat hij er weer apart van. Je kunt namelijk wel zelf bepalen wat voor software je op jouw eigen server zet. Een van de bedrijven waar je zo’n server kunt huren is Tilaa. Tilaa is een goed en erkend bedrijf, en willen je helpen met alle problemen die je hebt.

Waar komt de term dan vandaan?

Veel mensen denken dat de term cloud hosting een marketing term is die een paar jaar geleden bedacht is. Nieuwe termen verkopen namelijk beter dan oude en al bekende termen. Het heeft dus wel gewerkt omdat steeds meer mensen de term cloud hosting kennen en er bekend mee worden. De term wordt in de toekomst steeds bekender, omdat er steeds meer dingen gedigitaliseerd worden.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.