Een bedrijfsfilm? Hoe zit dat eigenlijk?

18 juli 2017

Het maken van een bedrijfsfilm is niet vanzelfsprekend. Toch heeft het veel voordelen voor je bedrijf en is de kans groot dat je hier op den duur profijt van hebt.

Waarom een bedrijfsfilm?

Je zult jezelf waarschijnlijk afvragen waarom het verstandig is om een bedrijfsfilmpje te laten schieten. Allereerst is het verstandig om te kijken of een film aansluit bij jouw bedrijf en de mensen die jij wilt bereiken. Sluit het aan op je branche of je klantenkring? Dan is het maken van een bedrijfsfilm zeker de moeite waard. Door het maken van een film heb je de mogelijkheid jouw bedrijf goed op de kaart te zetten en zal de film zeker toegevoegde waarde hebben bij bijvoorbeeld introducties en klantenavonden.

Welke punten ga je benoemen

Het is van groot belang dat je van tevoren duidelijk hebt welke punten je wilt benoemen en wilt laten zien in je bedrijfsvideo. Je kunt hier denken aan punten zoals de missie en visie in het bedrijf of de manier waarop er contact wordt gelegd met klanten. Het is erg van belang dat je goed kijkt welke kant je wilt laten zien van je bedrijf. Het is daarom belangrijk een script uit te schrijven voor je bedrijf. Door je aan dit script te houden weet je zeker dat je niks zult vergeten en is er altijd nog ruimte voor verbetering.

 Vintage camera with film on sand

De positie van de camera

Bij het maken van een film is het camera werk zeer belangrijk. Zonder goed camera werk is het maken van een goede bedrijfsfilm niet mogelijk. Het is daarom verstandig om een professioneel bedrijf in te huren om deze klus te klaren. Om de film zo professioneel mogelijk te maken zal de nodige apparatuur aanwezig moeten zijn, denk hierbij aan camera’s, geluidsapparatuur en ga zo maar door.

Verlies de aandacht niet

Het is natuurlijk ook van belang dat je de aandacht van de kijker vasthoudt. Zorg ervoor dat de bedrijfsfilm interessant blijft voor de kijker zodat ze de aandacht niet verliezen. Houdt het spannend en actief, zo zullen er alleen positieve reacties overblijven over je bedrijf.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.