Is het eigenlijk echt noodzakelijk?

22 december 2017

Het kopen van een licentie kan vele verschillende voordelen hebben. Wil je bijvoorbeeld dat een programma geheel naar behoren kan werken dan is de kan groot dat je hiervoor een licentie moet aanschaffen. Wanneer je hiervoor geen licentie aanschaft zal je waarschijnlijk niet alle functies die een betaalde variant heeft kunnen gebruiken of je kan het programma zelfs helemaal niet gebruiken.

Welk doeleind heeft het?

Veel mensen vragen zich af of het eigenlijk wel nut heeft om een licentie aan te schaffen. In veel gevallen heb je hier zeker wat aan. Het kopen van een licentie draagt aan veel dingen bij, voor de ontwikkelaars van het programma is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe functies of andere dingen toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer dingen kunt doen met het programma en deze dus ook up to date blijft. Naast dat dit gewoonweg prettig is, biedt het ook kansen om jezelf verder te ontwikkelen en het programma door en door te leren kennen. Als je jezelf afvraagt welke programma’s met een licentie werken dan zijn dit er eigenlijk te veel om op te noemen. Word en Excel werken bijvoorbeeld meet een licentie, maar dit geldt bijvoorbeeld ook voor de windows varianten, hiervoor heb je bijvoorbeeld een windows 10 licentie nodig.

Is het noodzakelijk?

Veel mensen vragen zich af of je daadwerkelijk een licentie nodig hebt om het programma volledig te gebruiken. De meeste programma’s werken niet alleen op een licentie maar hebben vaak ook een gratis variant. Tuurlijk deze gratis variant is gratis, maar het werkt niet altijd naar behoren en de kans is groot dat de functies die er binnen het programma zijn niet geheel goed functioneren of dat je deze maar beperkt kan gebruiken. Hierbij kan je denken aan een aantal functies die je maar een x aantal keer kunt proberen en nadat je deze aantal gebruiken hebt gebruikt dan ben je verplicht om de betaalde versie aan te schaffen en is het niet meer mogelijk om deze specifieke functie nog op de gratis variant te gebruiken. Tuurlijk dit lijkt misschien stom, maar jij maakt wel gebruik van een porgamma waar veel mensen tijd en aandacht in hebben gestoken.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.