Help elkaar wanneer het nodig is

1 augustus 2017

Als je een auto ongeluk hebt gehad is dit natuurlijk erg vervelend en je kunt je dan ook afvragen wat er allemaal moet gebeuren. Als er geen andere mensen bij betrokken zijn is het probleem vaak dat je schade hebt gereden. Dit kan eigenlijk bij iedereen weleens voorkomen en is geen ramp. Als je verzekerd bent is de kans groot dat je een groot gedeelte van de kosten terugkrijgt.

Schade laten verhelpen

Als je schade wilt laten verhelpen kan dit op verschillende manieren. Allereerst moet er gekeken worden hoe erg de schade is. Heb je alleen een paaltje geraakt of zit er een flinke deuk in de auto? Dat maakt vaak het verschil. Als de schade enorm is dan is de kans groot dat jouw geliefde auto total los wordt verklaard en kan je er eigenlijk nog vrij weinig mee. Mocht er alleen een kleine deuk in zitten dan is dit vaak gemakkelijk te herstellen. Dit kan bij een autogarage of als je zelf verstand hebt van auto’s en beschikt over de juist middelen kan je dit ook oplossen.

Help elkaar als het nodig is

Het komt regelmatig voor dat er een ongeluk gebeurt, wat je veel ziet is dat mensen gaan kijken maar geen hulpverlenen. Je kunt op vele verschillende manier hulp bieden. Denk hierbij aan het simpel inschakelen van de hulpverleners of de politie. Naast dat je deze partijen kunt inschakelen kan je ook altijd kijken of je zelf hulp kunt verlenen. Hulp verlenen kan op verschillende manieren, als je kennis hebt van hulp verlenen zal je kunnen kijken of je dit ook kunt toedienen. Daarnaast kan je op mentaal vlak hulp bieden. Denk hierbij aan het kalmeren van de mensen die bij het ongeluk betrokken waren. Als je ziet dat er een ongeluk gebeurt pak dan meteen de telefoon. Let er wel op dat je de telefoon maar voor een zaak pakt, het bellen van hulpverleners. Ga bij een ongeluk niet filmen en maak geen foto’s van slachtoffers. Plaats jezelf eens in die rol en ga goed na wat je zelf zou vinden als je iemand ziet filmen maar geen hulp aanbiedt.

Vw, Combi, Van, Toy, Crash, Vehicle, Accident

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.