Computerreparatie in Beets gezocht? Hier kunt u op letten

6 augustus 2017

Voor velen van ons is de computer een belangrijk apparaat. Er zijn zoveel dingen die we erop doen, niet alleen werken en relaxen maar ook dingen als de weg zoeken, winkelen, contact onderhouden met verre familie en de lijst gaat door.

Waarschijnlijk denkt u niet vaak na over de gevolgen van een defect. Hij doet het immers altijd trouw. Daarom kan een plotseling probleem echter uw leven flink in de war schoppen. Niet meer bij uw bestanden kunnen, familiefoto’s die verdwijnen, het kan een ware nachtmerrie zijn.

Wat moet u nu doen? Een gespecialiseerd computer reparatie bedrijf biedt vaak uitkomst. Niet alleen kunnen ze uw computer repareren in Rotterdam, ze kunnen u ook advies geven, of uw verloren data terug halen. In tegenstelling tot computerwinkels zijn ze niet primair op verkoop georiënteerd. Daardoor zijn ze minder snel geneigd uw computer af te schrijven en bieden ze meer reparatie opties.

Heeft u een computerprobleem in Beets en gaat u op zoek naar zo’n bedrijf? Dit zijn een paar tips die u verder kunnen helpen.

Onderzoek vooraf

Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt, maar bedrijven die van te voren een onderzoek of diagnose doen, kunnen u veel geld besparen. Het is namelijk zo dat bij veel computerproblemen, de oorzaak niet onmiddellijk kan worden vastgesteld. Een diagnose dan daarom uitsluitsel geven.

Omdat veel computer reparaties best prijzig zijn, is het zeker bij oudere computers niet altijd de moeite waard om ze te laten repareren. Bij een onderzoek vooraf kunt u na het onderzoek kiezen of u wel of niet tot reparatie overgaat. Ook kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een tussenoplossing door alleen dataherstel te doen. Zo betaalt u nooit teveel voor uw reparatie.

Certificaten

Certificaten en keurmerken vertellen u iets over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Als een bedrijf geen certificaten heeft, betekent dat uiteraard niet dat het bedrijf niet betrouwbaar is, maar een certificaat biedt wel bepaalde garanties en zekerheden.

Binnen de ICT wereld is het ICTWaarborg certificaat het bekendst. Een bedrijf moet aan strenge criteria voldoen om in aanmerking te komen. Ook biedt ICTWaarborg een aantal garanties en bemiddeling bij conflicten.

Recensies

Het lezen van de mening van andere klanten kan u een aardig beeld geven over het bedrijf. Dit is een goed idee. Houd er echter rekening mee dat pas bij een flink aantal recensies u een redelijk objectief beeld krijgt. Ook moet u er op letten dat het platform waar de recensies op staan ook echt onafhankelijk is. Een goed voorbeeld is Google Reviews. Als het platform niet onafhankelijk is, dan kan het bedrijf negatieve recensies gewoon verwijderen.

Als er genoeg eerlijke recensie zijn, heeft een goed bedrijf waarschijnlijk wel hier en daar een iets minder goede recensie, maar dit aantal is beperkt. Bij alleen maar goede recensies kunt u zich afvragen of er mee is geknoeid, en bij teveel slechte, is het beeld natuurlijk duidelijk. Zorg er ook voor dat u er een paar leest, dit is veel informatiever dan alleen naar de scores kijken.

Goede communicatie

Een bedrijf dat goed georganiseerd is, zorgt ervoor dat de medewerkers goed en correct met u communiceren. Als u zich dus ongemakkelijk voelt, de medewerkers lijken bijvoorbeeld ongeïnteresseerd, dan is dit een teken dat er iets niet in orde is. Slechte bedrijfsvoering uit zich namelijk vaak in de manier waarop er met klanten gecommuniceerd wordt. Medewerkers raken bijvoorbeeld gestrest door slechte organisatie, of het bedrijf zorgt er niet voor dat ze goede, klantvriendelijke mensen aannemen. Krijgt u dus een slecht gevoel als u met het bedrijf in contact bent? Negeer het niet!

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Beets

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Hulp

PC Hulp is een bedrijf in Hoorn. Naast reparaties in de werkplaats doen ze aan hulp aan huis en hebben ze een computer APK.

Umsu PC

Dit bedrijf uit Zaandam heeft goede recensies. Naast reparaties verkopen ze ook computers en onderdelen in hun webshop. U kunt ook een tweedehands computer kopen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.