Zelf een website maken, kan dat?

12 oktober 2018

We kunnen er niet meer omheen. De laatste jaren is de wereld gigantisch veranderd op het gebied van technologie. Vroeger ging u nog met uw moeder naar de slager of naar de kaasboer om zelf de hapjes voor zondag uit te kiezen. Tegenwoordig gaat u in de avond op de bank zitten en bestelt u de hapjes voor zondag, online. Dit is één van de honderden voorbeelden van online shoppen. Een website is tegenwoordig essentieel als je mee wil blijven draaien. Hoe je een website kan maken vertellen wij in dit artikel.

De website

Een website laten bouwen door een professional klinkt een stuk interessanter dan zelf een website maken. Het biedt een hoop voordelen om uw website te laten maken zoals: website onderhoud, online marketing, resultaten evaluatie. Een website laten maken kost geld, maar u bent geen tijd kwijt aan uw website. Dit bespaart u uiteindelijk een hoop.

Als u zelf de website maakt weet u precies hoe alles in elkaar zit en waar alles geplaatst is. U moet ervan uitgaan dat een eigen gemaakte website van mindere kwaliteit is en minder functies heeft dan een professionele website. Als u een webshop wil, wordt het aangeraden om een website te laten ontwikkelen door een externe partij. Professionele ontwikkeling is minder essentieel bij een informatieve website. Als u een startende ondernemer bent, heeft u over het algemeen geen groot budget. Ook als u niet veel budget heeft is het belangrijk te overwegen om uw website door een professional te laten ontwikkelen. Dit kan u uiteindelijk juist geld opleveren.

De opbouw van de website

Als u ervoor kiest om uw eigen webdesign te maken, moet u met een aantal dingen rekening houden:

  • Kies een domeinnaam. Een domeinnaam is heel belangrijk. Dit is het adres waar de bezoekers van uw website op afkomen. Uw bedrijfsnaam is een voorbeeld van een domeinnaam. Uw domeinnaam moet u registreren, als u dit heeft gedaan kunt u beginnen met het opzetten van uw website.
  • Begin met het kiezen van een CMS-systeem, dit is de achterkant van de website. Hiermee beheert u de website in het geheel. Wanneer u deze heeft gekozen kunt u beginnen aan een mooie en relevante lay-out. Het is aan te raden uw huisstijl te implementeren in uw website. Nu kunt u beginnen met het vullen van de website met content. Deze content gaat bijvoorbeeld over: informatie over uw bedrijf, uw werkzaamheden, uw USP’s, et cetera. Zorg ervoor dat uw website goed gevuld is, zo is deze aantrekkelijker voor klanten. Wissel tekst en afbeeldingen af zodat u niet een lange lap met tekst heeft. Dit is niet fijn om te lezen daardoor zullen mensen wegklikken.
  • Als laatste moet u de hosting regelen. Als de hosting niet geregeld is, is het onmogelijk om uw website van de grond te krijgen. Hosting betekent dat uw website in verbinding staat met het internet via een server.

Al deze stappen zijn basis stappen om een simpele website te bouwen. Als u er op het internet uit wil springen en speciaal wil zijn, is het laten maken van een webdesign de beste keuze. Een professional heeft meerdere webdesign geproduceerd, daarom kunt u er zeker van zijn dat uw website boven aan komt te staan.

 

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.