Het voordeel van een vps server

6 oktober 2017

Niet veel mensen weten precies wat een vps server is. Maar de afkorting betekend een virtual private server. En dit houdt in dat je een server huurt bij een fysieke grote server. Het voordeel hiervan is dat deze server zoveel geheugen heeft dat je zelf kunt kiezen hoeveel geheugen je wilt hebben voor je eigen gebruik. Het kan namelijk handig zijn om zo’n server te hebben als je veel foto’s of andere bestanden op je computer op wilt slaan, maar hier de ruimte niet voor hebt.

De server voor je organisatie

Je kunt deze server natuurlijk gebruiken voor eigen gebruik, maar het kan ook handig zijn voor als je een bedrijf hebt waarbij je veel verschillende computers gebruikt moeten worden. Zo kun je dan wel een server creëren waarbij alles met elkaar verbonden is, maar toch je apart dingen op kunt slaan zonder dat iedereen hierbij kan. Je kunt ook bijvoorbeeld ook je eigen besturingssystemen kiezen. Zo kan je jouw eigen server creëren door geheugen aan te passen, maar ook de capaciteit van de servers. De ene persoon heeft namelijk een sterkere server nodig dan de andere persoon. Bekijk dus van te voren goed wat je allemaal nodig denkt te hebben.

De grote voordelen

Op ten duur ga wel de grote voordelen merken van de vps server. Zo kun je per maand je contract aanpassen en ben je niet afhankelijk van het contract dat je in het begin afgesloten hebt. Het kan namelijk zo zijn dat het gebruik in der loop der jaren een stuk veranderd.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.