Milieuvriendelijke hosting bij Tilaa

22 april 2017

Je zult wel denken hoe kun je nou milieuvriendelijk aan hosting doen? Tilaa maakt uitsluitend gebruik van CO2 neutrale datacenters die op 100% groene stroom draaien. Groene stroom is dus erg milieuvriendelijk en richt dus geen schade aan het milieu aan. Groene energie is opgewekt met schone bronnen. Bij grijze energie gebeurd dit met aardolie, aardgas etc. Bij deze energie komen er schadelijke stoffen vrij en zijn dus schadelijk voor het milieu. Groene energie is dus beter voor het milieu, en daarom is het ook goed dat Tilaa gebruikt maakt van groene stroom bij de hosting en gebruik van de vps clouds.

Cloud hosting

De betekenis van cloud hosting is over het algemeen een beetje onbekend. Veel mensen denken dat de term uit de marketing is ontstaan. Dit wordt gedacht omdat mensen in de marketing vaak nieuwe  termen bedenken om hun diensten te verkopen. Cloud hosting werkt samen met de vps cloud. Een vps cloud is een soort van server die samenhangt met een grote fysieke server. Cloud hosting is dus eigenlijk een verzamelbegrip van de vps cloud/server en alles wat daar bij komt kijken. Maar voordat je kunt weten wat cloud hosting precies is, is het handig om eerst te weten wat een vps cloud is.

Wat is een vps cloud

Een vps cloud is een cloud of server die samenhangt met een grote fysieke server. Van deze server kun je capaciteit en geheugen opkopen en hier kun je dan vervolgens je eigen bestanden en informatie op plaatsen. Niemand anders kan hier bij, behalve als je iemand toestemming geeft om hier bij te komen, of het te bewerken. Je kunt zelf kiezen hoeveel geheugen je op wilt kopen. Het is natuurlijk wel zo, hoe meer capaciteit en geheugen je wilt hoe duurder het huren / kopen wordt.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.