Je menu aanpassen in Windows 10

3 april 2017

Zoals je waarschijnlijk al lang hebt gezien is het zo dat het menu in Windows 10 bestaat uit een overzicht van tegels. Maar je weet natuurlijk ook al dat als je dit menu niet aanpast, er een grote ongeorganiseerde boel zal ontstaan. Je moet daarom goed kijken hoe je je menu voor jezelf samen kunt stellen, zodat het overzichtelijk blijft.

windows 10

De belangrijkste apps

Het beste wat je kan doen is het verwijderen van alle apps die je niet gebruikt. In de balk onderin het menu kun je de belangrijkste programma’s plaatsen, die je dus het meeste gebruikt. Denk aan je favoriete internetbrowser, een muziekprogramma en andere programma’s. In het linker menu van Windows 10 zijn er heel veel programma’s te vinden. Daardoor is het soms lastig om bij het juiste programma uit te komen die je op dat moment nodig hebt.

Het menu ordenen

Stel dat je twee programma’s onder een categorie wil hebben. Je sleept de twee tegels simpelweg naar de desbetreffende categorie. Je sleept met de linkermuisknop het programma naar de andere tegel, waar je die ook maar wilt hebben. Het werkt net zoals op je smartphone. Dit moet dan wel een Windows-Phone zijn. Het kan soms zo zijn dat de tegel de verkeerde kant op beweegt, maar als je het op het goede moment loslaat, staat hij op de goede plek. Als je een programma uit zo’n map wilt verplaatsen pak je simpelweg het icoontje en kun je hem weer op de plek neerzetten waar je hem wilt hebben. Zo houdt je je menu op orde en kun je er makkelijk in werken.

Windows 10 licentie

Dit verhaal is natuurlijk alleen relevant als je de Windows 10 licentie in je bezit hebt en het gebruikt. Maar beschik jij nog niet over deze licentie? Dan raad ik je aan om eens even een kijkje te nemen op https://softwarelicense4u.com/nl/windows-10-professional-licentie-32-64bit-nederlands

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.