Maak een back up van je documenten en systeem

5 april 2017

Binnenkort komt er weer een Windows 10 update aan, het is daarom slim om een goede back up te maken van je bestanden. Het is natuurlijk niet aannemelijk maar de kans bestaat wel dat je na een grote update problemen kunt ondervinden. Dus het is dan altijd gunstig om een back-up van je bestanden te hebben, want zo kun je weer makkelijk terugvallen op waar je mee bezig was. Er bestaat natuurlijk ook altijd nog de kans dat zomaar je harde schijf er mee kan op houden, in dit geval is een back up ook erg handig. Dit hoeft niet erg te zijn als je goede back-ups maakt.

bestanden back up

Handmatig back-ups maken

Er bestaan back-ups die je vrijwel altijd in je bezit moet hebben en waar je op terug kunt vallen. Zo heb je het Image, met betrekking op het systeem. Dit is een kopie van het systeem waarin Windows, de geïnstalleerde software en alle instellingen in zitten verwerkt. Dit houdt dus eigenlijk in dat je snel weer verder kan met de laatst gemaakte image. Je hoeft dan ook niet eerst helemaal Windows weer te installeren.

Back up van bestanden

Voor het maken van back-ups van bestanden zijn er verschillende programma’s te installeren. Zo heeft Windows zelf een optie om back-ups te maken, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om andere programma’s aan te schaffen zodat je goede back-ups kunt maken. Voor het bij houden van de back-ups die je zelf moet uitvoeren, en die dus niet automatisch door een programma worden gedaan, is er een enige vorm van discipline nodig. Je kunt het beste een dag in de week kiezen voor het maken van de back-ups. Zo kun je deze altijd gebruiken bij nood. Als je je computer wat minder gebruikt, zou je dit wel minder vaak kunnen doen.

Windows 10 licentie

Stel dat jij nog niet in het bezit bent van een Windows 10 licentie, dan kun je deze het beste bestellen bij Softwarelicense4u.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.