Wanneer je een fietsongeluk hebt gehad, is dit natuurlijk erg vervelend. Je hebt veel letselschade opgelopen en wilt hier graag hulp bij. Geen probleem, want in dit artikel ga ik je uitleggen hoe je hierbij hulp kunt krijgen.
Fietsongeval
Fietsers lopen net als voetganger veel gevaar in het verkeer. Vaak als je een ongeluk hebt met je fiets, loop je veel letselschade op, omdat je fiets zo kwetsbaar is. Een fietser heeft na aanrijding met een motorvoertuig ook bij eigen schuld, recht op minimaal 50% schadevergoeding. Wanneer een fietser geen schuld geeft, krijgt diegene natuurlijk alles vergoed. Het werkt zelfs zo dat kinderen onder de 14 jaar, recht hebben op 100% schadevergoeding na een fietsongeluk, ook al was het zijn of haar eigen schuld. Kinderen kunnen dit volgens het boekje nog niet goed inschatten en worden daarom extra kwetsbaar in het verkeer. Het is verstandig om bij ernstige letselschade een juridische partij in te schakelen. Dit kan zorgen voor meer duidelijkheid en dan heb je een grotere kans, dat je meer vergoed krijgt, wat erg gunstig is natuurlijk. Er zijn altijd vele vraagtekens op het gebied van letselschade. Mensen verdiepen zich hier niet in en dan kan een externe partij veel uitkomst bieden, omdat je zelf niet genoeg kennis hebt en met zo’n soort partij sta je sterker.
Stijging
Het komt steeds vaker voor dat een fietser het slachtoffer is van een verkeersongeluk. Scholen willen ook meerde voorlichtingen gaan geven, zodat vooral kinderen het goede voorbeeld kunnen geven. De doelgroep kinderen/jongeren zijn het aller kwetsbaarst, omdat hebben vaak geen besef, van wat er kan gebeuren. Scholen hopen door voorlichtingen te geven, meer veiligheid te creëren op de weg. Ook volwassen fietsers kunnen nog veel leren in het verkeer en daar is een cursus ook zeker niet onverstandig voor en naar mijn mening sterk aan te raden.
Wil je juridische hulp bij letselschade? Neem dan een kijkje op https://www.juridischbureauletselschade.nl/verkeersongeval/fietsongeval/
Geen reacties
Reacties zijn gesloten.