Juiste LED verlichting bij bedrijven

26 maart 2019

Led verlichting bij bedrijven is erg belangrijk. Naast dat het een grote kostenpost is, is het noodzakelijk voor goede werkprestaties. In veel bedrijfspanden zijn de traditionele TL buizen nog aanwezig. Door de technologisch ontwikkelingen zijn led lampen het ideale alternatief.

Werkprestaties

De juiste verlichting is erg belangrijk als je nadenkt over de werkprestaties. Het is zelfs onderzocht dat LED verlichting de werkprestaties verbetert. Verlichting vervangen voor LED hoeft niet meteen een dure aanschaf te zijn. Als de huidige armaturen nog in goede staat zijn is het niet noodzakelijk om deze op nieuw aan te schaffen. Als u deze armaturen renoveert worden er kosten bespaard en is er minder sprake van afvalstroom.

Lichtberekeningen

Het is mogelijk dat je juist teveel of te weinig licht hebt. Je kan dit voorkomen door middel van het gebruik van een lichtplan. In een lichtplan wordt de huidige situatie in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar de ruimte, het type verlichting, lichtkleur en de plaatsing van de armaturen. Ook wordt er rekening gehouden met de sterkte van de lampen.

LED TL buizen

In veel kantoorgebouwen en magazijnen zijn TL buizen aanwezig. TL buizen zijn de meest goedkope manier om een grote ruimte te verlichten. Een nadeel van de traditionele TL buizen is dat deze niet lang meegaan. Tevens verbruiken ze enorm veel stroom. Hierdoor kan het gebruik van LED verlichting veel geld besparen. TL buizen zijn te verkrijgen in de meest gangbare maten waardoor ze eenvoudig aan te schaffen én te vervangen zijn.

Energie investering aftrek

Als je als Nederlandse ondernemer LED TL buizen aan wilt schaffen heeft u zelfs recht op extra voordeel. Je mag dan namelijk een deel van het aankoopbedrag van de winst aftrekken. Dit mag je doen onder de noemer: energie investeringsaftrek. Aangezien LED verlichting een duurzaam bedrijfsmiddel is valt het onder deze aftrekpost.

Voordelen Ledverlichting

  • Vermindering van de CO2 uitstoot
  • Zelfde lichtopbrengst dan andere lampen maar veel minder verbruik
  • Langere levensduur
  • Geen schadelijke stoffen
  • Geen UV-straling
  • Minder belasting van je ogen
  • Minder onderhoud en reiniging nodig

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.