Je smartphonecamera optimaliseren.

31 maart 2017

Wat erg makkelijk is, is de camera op je mobiel op automatisch zetten. Je drukt op het knopje en de foto wordt gemaakt. Wat hier is gebeurd is dat de camera voor jou automatisch de instellingen heeft aangepast voor het maken van de foto. Camera’s zijn tegenwoordig erg slim, maar kunnen niet net zo nadenken als dat jij dat kan. Dingen die jou opvallen bij een gemaakte foto ziet jouw mobiel niet op die manier, bijvoorbeeld bij een foto die jij te donker vindt. Jij zou eigenlijk meer moeten doen met de instellingen zodat de foto’s beter uit komen. Op veel smartphonecamera’s kun je zelf al veel dingen handmatig instellen maar hier moet je wel even handigheid in krijgen.

camera-lens

Verschillende camera’s

Tegenwoordig is de smartphonecamera nog beter dan de oudere digitale camera. Een smartphonecamera biedt veel meer dan je eigenlijk al weet en als jij er nog meer wil uit halen zul je af en toe even de instellingen aan moeten passen. Elke fabrikant zorgt ervoor dat zij een smartphone leveren met een camera-app en bijbehorende software. Doordat er zoveel verschillende fabrikanten zijn, zijn er ook vele verschillende camera’s en apps. Toch zijn er wel een aantal algemene richtlijnen.

Instellingen

Als je een foto maakt, zijn er een paar dingen heel belangrijk. De meest belangrijke punten zijn de sluitertijd, diafragma, de ISO-waarde en de temperatuur van de kleur. Maar wat je nou moet weten is dat je deze handmatig kunt aanpassen, ideaal. Waar ik het nou niet over ga hebben zijn de standaard aanpassingen die je zo kunt aanklikken maar ik ga het met je hebben over de handmatige instellingen wat ik net ook al even had genoemd.

Zelf heb ik de Huawei P8, deze heeft een heel aantal instellingen. Zo kun je de manier van licht meten aanpassen, De ISO-waarde veranderen en variëren in de sluitertijd.

Bekijk deze instellingen is even goed en kijk wat je er mee gaat doen. Ik wens je in ieder geval veel succes met uitproberen!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.