Het verlengen van een licentie

30 maart 2018

Veel mensen maken gebruik van een van de officeprogramma’s. Of je er nu gebruik van maakt voor je werk, school of privé eigenlijk iedereen heeft er weleens mee gewerkt. De meeste mensen hebben er geen weet van dat je moet beschikken over een licentie wanneer je gebruik wilt maken van een van deze programma’s. Maar hoe zit dat nu als je moet verlengen?

Het verlengen van een licentie, hoe zit dat?

Wanneer je beschikt over een jaar licentie dan is deze na verloop van tijd verlopen. Maar wat doe je dan? Moet je een nieuwe licentie aanschaffen? Kan je deze verlengen? Hoe zit dit eigenlijk? Veel mensen hebben geen idee wat nu daadwerkelijk juist is, terwijl dit eigenlijk erg simpel is. In feite krijg je in de meeste gevallen een melding dat je licentie is verlopen. Hierbij krijg je ook de optie om de licentie meteen te verlengen. Wanneer je op dat moment niet in de mogelijkheid bent om de licentie te verlengen dan kan je ervoor kiezen dit op een later moment te doen. Hierbij kan je gemakkelijk kiezen om via verschillende aanbieder de licentie te verlengen of de licentie opnieuw aan te schaffen. Hierdoor is het gemakkelijk bijvoorbeeld je office 2016 licentie aan te schaffen. Het is dan ook mogelijk dit op een later tijdstip te doen dan wanneer je licentie daadwerkelijk is afgelopen. Je hoeft daarnaast ook niet bang te zijn dat je oude documenten verdwijnen, deze blijven gewoon bestaan echter is het niet meer mogelijk ze te bewerken. Dit is pas mogelijk wanneer je daadwerkelijk weer beschikt over een geldige licentie.

Doe research naar de aanbieder

Als je de licentie online gaat aanschaffen is het van groot belang dat je dit doet bij een geldige aanbieder. Wanneer je dit niet doet is de kan zeer zeker aanwezig dat je een kat in de zak koopt en uiteindelijk geen licentie ontvangt. Het gaat in de meeste gevallen om een online code die je moet invullen, wanneer deze code niet geldig is of al reeds is gebruikt dan werkt deze dus niet en heb jij uiteindelijk geen licentie.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.