Geluk in je leven

3 april 2019

Wanneer we spreken over geluk, kun je veel vraagtekens hebben. Geen enkel mens haalt geluk uit dezelfde dingen. Je hebt eigen interesses en behoeftes. Voor de een kan het een klein aspect zijn, terwijl andere mensen alleen voldoening halen uit grote projecten. Ieder mens is anders en dat maakt je ook uniek.

Hoe vind je geluk?

Het is niet te beschrijven hoe iedereen zijn of haar geluk moet vinden. Geluk is iets waar je ook achter moet komen. Wanneer je aan het werk bent, een uitje hebt of je aan het sporten bent, heb je altijd bepaalde gevoelens. De gevoelens bepalen of je er wel of niet gelukkig van wordt. De mate van geluk wordt aangewakkerd met blijdschap. Je haalt er voldoening uit. De een is gelukkig door middel van materialistische dingen. De ander kan gelukkig worden van bijvoorbeeld mooi weer. Het is voor iedereen verschillend. Om dichter bij je geluk te komen, kun je activiteiten gaan ondernemen. Doe dingen waar jij als mens blij van wordt.

Realistisch

Het is niet haalbaar om er vanuit te gaan dat je altijd maar gelukkig moet zijn. Elk leven kent ups en downs. Wanneer je accepteert dat het leven niet altijd over rozen gaat, zul je het ook makkelijker de omschakeling kunnen maken. Wanneer je een nare gebeurtenis meemaakt, kun je dit dan ook sneller verwerken. Wees realistisch in je leven, zodat je altijd alles bekijkt met een oog op de toekomst. Werk aan je eigen toekomst. Wanneer je een pad bewandelt wat je zelf niet eens wilt, wordt het alleen maar moeilijker om je geluk te vinden. Kijk waar je ambities liggen en focus je op datgene wat je wilt bereiken. Vaak denken mensen dat iets niet kan, terwijl het wel kan alleen misschien met een omweg. Zolang je iets echt wilt, kun je alles bereiken.

Wil je graag met een paragnost praten over geluk in je leven? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website van master medium.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.