Creality CR10: in alle branches bruikbaar

27 november 2018

De brede inzetbaarheid van de Creality CR10 is misschien wel de meest genoemde reden wanneer gevraagd wordt waarom juist deze 3D-printer zo populair is momenteel. Dat komt onder andere doordat zowel professionals als hobbyisten ermee kunnen werken. Zoals het ook zo is dat zowel in de medische wereld als door kunstenaars gebruik te maken is van de mogelijkheden. Bovendien is het ook nog eens zo dat deze heel gemakkelijk te gebruiken is, wat het alleen maar nog aantrekkelijker maakt om deze te kiezen. Dat heeft met een aantal belangrijke zaken te maken die het bespreken waard zijn.

Lage prijs van gebruik van de CR10

Een belangrijk punt waarop veel mensen overtuigd raken van deze printer is het kostenplaatje. De Creality CR10 is in verhouding tot veel andere 3D-printers zeer goedkoop in gebruik. Zonder dat daarbij de kwaliteit terug hoeft te lopen. Sterker nog, er is veel aan gedaan om de kwaliteit van de objecten die geprint worden juist zo hoog als mogelijk te houden. Er is dus zelfde sprake van onnodig verlies. Al deze zaken samen zorgen ervoor dat de kosten zo goed in de hand te houden zijn. Het formaat van de printer speelt hier dus ook in mee.

Hoe groter, hoe beter

Wanneer gekeken wordt naar de Creality CR10, dan valt op dat de 3D-printer goed te gebruiken is voor grote projecten. Het standaardmodel kan bijvoorbeeld al 300x300x300 mm aan. Terwijl de S4 400x400x400 en de S5 500x500x500 aankan. Daarmee zijn dus ook de grote objecten, die normaal heel lastig te maken zijn juist met deze printer wel te realiseren zijn. Dat de printer relatief gemakkelijk te krijgen is voor een goede prijs zorgt er dus ook voor dat er eigenlijk voor iedereen, in elke doelgroep, hele nieuwe mogelijkheden ontstaan. Dit geeft vaak de doorslag bij het maken van een keuze.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.