Computerreparatie in De Lier gezocht? Hier kunt u op letten.

22 augustus 2017

Computers telefoons en tablets, we gebruiken ze iedere dag. We hadden het ons een halve eeuw geleden nog niet voor kunnen stellen dat die apparaten zo ons leven zouden kunnen beheersen maar toch zou het voor u waarschijnlijk heel vervelend zijn als u het apparaat zou moeten missen.

Toch kan er gemakkelijk een storing of defect aan ontstaan. Wat moet u dan doen? Een computer reparatie bedrijf kan uitkomst bieden.

Wat zijn dat voor bedrijven? De naam zegt het natuurlijk al, ze repareren computers en vaak nog andere apparatuur. Meestal doen ze zowel hardware als software en bieden ze verder nog andere computer gerelateerde diensten. U kunt bijvoorbeeld denken aan netwerkdiensten, clouddiensten, helpdesk of hulp op locatie.

 

Wat is daarvan het voordeel? In tegenstelling tot computerwinkels of elektronicazaken is hun primaire focus reparatie en herstel. Ze bieden daarom ook meer mogelijkheden dan wanneer u naar een gewone winkel zou gaan, en kunnen u dus veel geld besparen.

 

Waar vindt u nu zo’n bedrijf in de buurt van De Lier? Hieronder staan een paar tips om u te helpen met zoeken.

Onderzoek vooraf

Het lastige van computerproblemen is dat het vaak niet gelijk te zeggen is wat het probleem veroorzaakt. Soms zit het in het moederbord, soms in de harde schijf en soms blijkt het een simpele software instelling te zijn. Daarom doen de betere reparatiebedrijven van tevoren een onderzoek of diagnose.

 

Het voordeel hiervan is dat u geen risico draag. De prijsopgave wordt namelijk na de diagnose gedaan, en u kunt er altijd voor kiezen om dan af te zien van reparatie. Bij sommige bedrijven is een onderzoek vooraf geheel gratis, anderen rekenen onderzoekskosten. In alle gevallen kunnen ze u aardig wat geld besparen.

Certificaten

Als u op internet op zoek gaat naar computer reparatie bedrijven, dan kunt u letten op het ICTWaarborg keurmerk. Aangesloten bedrijven hebben het blauwe driehoekige logo van ICTWaarborg ergens op hun website, meestal in de side bar of in de footer. Om in aanmerking te komen moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen, wat garandeert dat het bedrijf betrouwbaar is. Ook biedt ICT bepaalde garanties en kunnen ze helpen bemiddelen bij een conflict.

Reviews

Reviews of recensies kunnen u een goed idee geven van hoe andere klanten het bedrijf ervaren hebben. U kunt deze vaak lezen op Google Maps, of op speciale sites zoals TrustPilot. Recensies op de website van het bedrijf zelf kunt u wel lezen, maar deze zijn vaak door het bedrijf geselecteerd, dus dan krijgt u een minder goed beeld.

 

Waar kunt u dan het beste op letten? Allereerst moeten er genoeg recensies zijn, anders is de kans groot dat u een verkeerd beeld krijgt. Met één of twee recensies wordt de kans van een toevalstreffer wel erg groot. Als er meer dan tien zijn dan krijgt u al een beter beeld.

 

Verder is het handig om ze ook daadwerkelijke te lezen en niet alleen naar de scores te kijken. Niet alle recensies zijn van dezelfde kwaliteit en misschien vindt u wel hele andere dingen belangrijk dan degene die de recensie heeft geplaatst.

 

Een goed bedrijf kunt u herkennen aan het feit dat de overgrote meerderheid van de recensies positief zijn. Dat er af en toe een slechte tussen zit is in principe normaal, dat gebeurt weleens, maar het moeten er niet teveel zijn.

Goede communicatie

Als een bedrijf goed georganiseerd is, dan is de communicatie naar u ook vaak goed. Andersom is het ook vaak waar. Als een bedrijf bijvoorbeeld rommelig is, dan wordt er bijvoorbeeld vergeten om klanten te bellen. Ook kan het zijn dat als een bedrijf niet goed gemanaged wordt, dat er de verkeerde medewerkers worden aangetrokken, of dat de medewerkers te veel stress ervaren. Let er dus op of de medewerkers goed met u communiceren, het kan u veel gedoe besparen.

 

 

Computer reparatie bedrijven in de buurt van De Lier

PC Refresh

Dit computerreparatiebedrijf zit in Rotterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers, tablets en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis.

PC Snelservice

Dit bedrijf zit in De Lier. Ze leveren veel diensten. Naast reparaties lossen ze ook software problemen op, doen ze aan backups, doen ze installatie aan huis en leveren ze internetdiensten. De recensies zijn echter matig.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.