Bestek voor een gezellig gedekte tafel

21 februari 2019

Mensen gebruiken vaak jarenlang hetzelfde bestek. Het wordt gezien als functioneel gebruiksonderwerp. Denk eens na over het veranderen van uw interieur en het meegaan met trends. Steeds meer mensen besteden meer aandacht aan het bestek.

Bestekset aanschaffen

Wil je een bestekset kopen? Begin bij de basis. Denk hierbij aan tafelmessen, tafelvorken, tafellepels en vorken. Het aantal is afhankelijk van je huishouden. Als je je set uit wilt breiden denk dan aan bestek voor desserts. Verder is serveerbestek en slabestek een handige toevoeging. Steakmessen zijn ideaal voor het snijden van grote stukken vlees door hun scherpe en/of gekartelde lemmeten. Hierin zijn ook weer verschillende keuzes. Zo kan het van compleet RVS zijn maar ook met verschillende soorten grepen.

Materialen bestek

Bestek wil je natuurlijk jaren kunnen gebruiken. Kies daarom voor bepaalde materialen die lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Bestek wordt meestal gemaakt van RVS. Bestek van chroom heeft een beschermlaagje. Hierdoor wordt het bestek beschermd tegen roestvorming. Hierdoor blijft het bestek jarenlang mooi. Nikkelbestek glanst en is goed bestand tegen diverse invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan gebruik en de reiniging.

Onderhoud van bestek

Om ervoor te zorgen dat je bestek lang meegaat is het belangrijk om het goed te onderhouden. Bestek gemaakt van RVS kan gemakkelijk in de vaatwasser. Als je het RVS bestek in de vaatwasser doet is het belangrijk om het bestek eerst af te spoelen. Vervolgens raden wij aan om je messen apart van je lepels en vorken te houden. Bestek met bijvoorbeeld een houten handgreep kan je beter met de hand reinigen. Hierdoor blijft het langer mooi.

Tips voor het dekken van de tafel

Als je het bestek goed voor elkaar hebt wil je natuurlijk de tafel mooi en op de juiste manier dekken. Je eet van buiten naar binnen. Begin met het bestek voor het voorgerecht. Dit ligt aan de buitenste zijdes. Hierna komt een (soep) lepel. Vervolgens het bestek voor het hoofdrecht en bovenaan ligt het dessertbestek. Naast de volgorde is het belangrijk om de vorken niet te strak naast elkaar te leggen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.