Waar bestaat het bedrijf Tilaa uit?

22 mei 2017

We leven in een tijd waarin het digitaliseren van bestanden steeds populairder en belangrijker wordt. Steeds meer menden maken gebruik van computers om hun foto’s en andere bestanden om op te slaan. Het enige nadeel hieraan is dat als je dingen verwijderd dat het soms ook echt weg kan zijn. Je gooit zelf namelijk niet heel snel foto’s weg die je af heb laten drukken. Maar omdat alles gedigitaliseerd wordt is de vraag wat doet Tilaa, en wat heb je hieraan?

Hosting van clouds

Het is een Engelse term en klinkt ook relatief moeilijk. Maar als je het letterlijk vertaald is hosting beheren. Het is dus letterlijk het beheren van clouds. Clouds zijn een soort van servers waar je allerlei dingen op kunt zetten. Het zijn dus eigenlijk servers die je in je eigen beheer hebt. Je kunt zelf bepalen wie je jouw server laat beheren, en zij kunnen zelf bepalen wat zij met hun server doen. Als jij hun eenmaal het beheer hebt gegeven, kun jij er niet meer bij.

Vps servers

Vps is een virtual private server. Het is dus letterlijk een virtuele privé server. Bij deze servers heb je een grote fysieke server, en hier kun je delen van opkopen. Je kunt aangeven hoeveel gigabyte geheugen en hoeveel capaciteit je nodig denkt te hebben. Je kunt beter teveel capaciteit en gigabyte kopen dan te weinig. Als je te weinig hebt is dat vervelender dan als je teveel koopt. Je moet natuurlijk niet veel te veel kopen, want dat is dan jammer van je geld als je dat niet gebruikt. Op deze server kun je zelf bepalen wat je ermee wilt doen en welk besturingssysteem je erop wilt hebben. Mensen hebben namelijk andere voorkeuren dan de ander, en het fijne is dat je jouw server dus helemaal kunt aanpassen aan jou wensen. Als je niet tevreden bent kun je altijd het bedrijf informeren waar je jouw deel van de server hebt gehuurd.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.